Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Efteråret er tid til at plante liljer i dalen! Formering, funktioner i pleje. Foto

En delikat og meget smuk lilje i dalen er uundværlig for blomsterbed og græsplæner placeret på skyggesiden. I foråret glæder liljelsen af ​​dalen med miniatyrblomster med en tynd aroma, om sommeren strippes dens brede og saftige blade af et kontinuerligt tæppe og skygger enhver blomsterkomposition. Dalen er et flerårigt anlæg, der med rette kan kaldes aggressiv på grund af dens aktive distribution. Det er nok at plante et par rødder i jorden, og snart vil hele din græsplæne fylde en duftende lilje af dalen.

Efteråret er tid til at plante liljer i dalen! Formering, funktioner i pleje. Foto

indhold:

Planting Features

Det er bedst at plante dalen liljer i efteråret. De slår rod godt i tilfælde af forårslanding. Da dalen er en skyggeplante, bør overdreven belyste steder undgås, som er kendetegnet ved den aktive virkning af direkte sollys. Hvis du ikke kunne finde et fuldstændigt skyggested, er delvis skygge også egnet. Amatørgartnere planter ofte dalen i skyggen af ​​frugttræer. De vokser perfekt og føles godt

Dalen kan dyrkes fra frø, men det er bedst at transplantere planter helt eller bruge metoden til at dele rhizomer. Så du kan vente på blomstrende hurtigere. I efteråret udføres landing i september, og i foråret betragtes månederne i april og maj som optimal tid.

Efteråret er tid til at plante liljer i dalen! Formering, funktioner i pleje. Foto

Soil krav

Dalen er uhøjtidelig og kan vokse på næsten enhver jord med undtagelse af salt og sumpet. Mest af alt foretrækker han lette loamer med godt vand og åndbarhed, medium eller lave niveauer af surhedsgrad.

Rhizomerne plantes til en dybde på 1,5-2,5 cm, hvorefter de skal vandes rigeligt. Dalen elsker fugt, og overdreven jorden kan resultere i fravær af blomstring. I nogle tilfælde fører manglen på vand til udseendet af overdreven små og sjældne farver.

Hvow at passe på dalen

Efter landing begynder rodperioden, der varer inden for en måned. På dette tidspunkt vil det være nyttigt at bruge organisk gødning til den bedste effekt fra plantning. Men mineralgødning bliver kun passende om et år.

På grund af det faktum, at dalen er uhøjtidelig, mættes det unødvendigt med kemikalier. Det vigtigste er at vande planten i tide, men ikke at avle overdreven fugtighed på blomsterbeden. Det er bedst at slippe af med ukrudt manuelt, og vanding kan udføres, så snart jorden omkring planten tørrer.

Dalen er smuk, men er giftig, så alt arbejde med landing og omhu skal udføres i handsker. Hvis der er mange små børn i din have, skal planten frigøres fra de modne bær, bare for tilfældet.

Efteråret er tid til at plante liljer i dalen! Formering, funktioner i pleje. Foto

Forplantning

Blomster kun ved første øjekast kan virke skrøbelige og delikate. I distributionsspørgsmål til de nærliggende territorier i Valley of the Valley er ret aggressive. Hvert år udvider de habitatet med ca. 20 cm.

Forplantning udføres ved hjælp af samosev og væksten af ​​rodsystemet. Hvis dalen er et gunstigt miljø for dem, vil de fange hele græsplænen på kort tid. Så du kan få et storslået grønt tæppe fra disse brede bløde planter.

En gang hvert tredje år af dalen skal tyndes ud, da i for tyk grønblomstring reduceres markant.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.