Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Den legendariske søde peber “Ramiro” er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto

Blandt utallige sorter og hybrider af sød peber er der dem, hvis popularitet bogstaveligt talt har verdensskala. Disse inkluderer især peber, der bærer et sonorøst spansk-italiensk navn “Ramiro”. Og hvis de fleste af grøntsagerne på hylderne i supermarkeder er navnløse, og det er næsten umuligt at finde ud af om deres sorttilknytning, vil navnet på denne peber helt sikkert være på emballagen. “Hvad er så ekstraordinært i denne peber?” – Jeg tænkte og erhvervede frøene. Og som min erfaring viste, er denne peber værd at de andre gartnere at lære om det. I denne forbindelse blev denne artikel skrevet.

Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto

Pepper “Ramiro” – History of Popularity

Ofte bliver navnene på produkterne synonyme med mærkenavnet, da for eksempel forekom med virksomheden “Xerox”, med hvis lette hånd alle kopi -enheder begyndte at bære et sådant navn. Eller det generelle navn på alle bleer “bleer”.

Men med en lang sød peber fra det hollandske selskab ‘De Ruiter’ forekom en lidt anden situation. Navnet på et af brandsegmenterne, der var involveret i implementeringen af ​​frøene til denne peber – “Dulce Italiano”. Men i forbindelse med den voksende popularitet af sorten, der bogstaveligt talt blev ”virksomhedens ansigt”, begyndte virksomheden også at kalde ‘Ramiro’.

Ramiro Pepper er ikke en ny sort, den blev skabt for mere end 20 år siden, og i 2006 fejrede han sit tyve årsdag. I 1996 begyndte historien om denne sort med en test på ti planter, og i 2015 har Ramiro Landing Square allerede dækket mere end tyve -five acres i Nord- og Vesteuropa.

I dag, efter to årtier med succes, oplever Ramiro en ny bølge af popularitet. I Holland og Spanien er der virksomheder, der specialiserer sig i årets runde dyrkning af Ramiro Pepper til eksport, så det kan findes på hylderne i supermarkeder (inklusive i Rusland) hele året.

Peber som sådan inkluderer de ti mest nyttige grøntsager til menneskers sundhed. På samme tid skelnes Ramiro især blandt peberfrugter med et meget højt indhold af C -vitamin og folinsyre, såvel som vitaminer, såsom A og E.

Ramiro Variety er livlig bevis for, at mange produkter godt kan være lækre og nyttige.

Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto

Advantages “Ramiro” over andre sorter af sød peber

Hvilke andre fordele er “Ramiro” forenet?

Denne peber har en meget behagelig sød aroma og et højt niveau af slik. Traditionel cuboid sød peber har en Brix (en enhed, der måler niveauet for sukker) – syv enheder. Men den søde peber “Ramiro” adskiller højere Brix-værdier- 9-10 enheder.

Sammenlignet med de mest almindelige sorter af sød peber har frugterne af Ramiro -sorten en tyndere skræl, der letter deres kulinariske brug og gør mere øm og velsmagende.

Sweet Pepper “Ramiro” er en af ​​de mest populære grøntsager til grill. På samme tid forbedrer forberedelse i brand deres karakteristiske søde smag. Derudover giver den stærke struktur af væggene mulighed for let at stege dem på grill. Og tyndheden er en garanti for, at forberedelsen af ​​skålen ikke vil tage meget tid.

Disse sprøde, søde peberfrugter er også velegnet som en hurtig snack og bruges i sandwich.

En bred palet af farver og et usædvanligt udseende – flade lange bælg, gør disse peberfrugter originale og velsmagende.

Forbrugernes efterspørgsel efter frugterne af Ramiro Pepper skyldes også det faktum, at oftest store virksomheder dyrker det med organiske metoder. Og dette er især værdifuldt, da de traditionelle peberfrugter, som vi ser på hylderne, er inkluderet i de ti mest forurenede grøntsager og ofte er endda GMO -produkter.

Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto
Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto

Beskrivelse af peber “ramiro”

Ved første øjekast kan det se ud til, at “Ramiro” med aflange frugter af en cylindrisk form henviser til brændende peberfrugter, men dette er kun en ekstern lighed. Faktisk er der i hans papirmasse og frø ikke den mindste skarphed. Dens pod er temmelig smal og fladet, spidsen er skarp, men nogle gange er den mere dum og afrundet.

Længden af ​​fosteret under gunstige forhold når 20-25 centimeter, vægten af ​​bælgene er op til 300 gram, vægtykkelsen er 2-3 millimeter, kødet er sprødt, overfladen er halvglans, tuberøs .

I fasen af ​​den tekniske modenhed af “Ramiro” lyse salatfarve, og når den modnes, begynder den at blive malet i forskellige farver. Der er tre farver inde i Ramiro Sorceressia: “Ramiro Red”, “Ramiro Yellow” og “Ramiro Orange”.

Grønne bælg, der oftest findes i supermarkeder, er ikke et separat look, men frugterne indsamlet af umodne. De største forskelle i farverne på denne linje består kun i farven på groberne, der er ingen grundlæggende forskel i smagen eller formen af ​​flerfarvede frugter “Ramiro”.

I et drivhus og sydlige regioner kan buske nå en højde på 90 centimeter. I den midterste bane i åben jord er planter ofte meget mindre. Produktivitet i drivhuse og i syd er høj, i den midterste bane – gennemsnittet. “Ramiro” er en mellemstårende sort, modningsperioden for bunker varierer fra 115 til 130 dage. Modstand mod sygdomme er høj.

Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto
Den legendariske søde peber "Ramiro" er oplevelsen af ​​at vokse og bruge. Fordele i forhold til andre sorter. Foto

Experience i voksende “ramiro” og personlige indtryk

At købe “Ramiro” peberfrø er ikke så enkel, og det lykkedes mig kun at købe dem fra en samler i en af ​​onlinebutikkerne. Jeg såede denne peber til frøplanter med andre sorter i slutningen af ​​marts.

I en frøplantealder adskiller Ramiro -peber -frøplanter helt fra begyndelsen sig fra deres kolleger for vækstrate og stor størrelse, de blomstrede også foran andre. Vi var i stand til at rive den første peber i teknisk modenhed i slutningen af ​​juni.

Ærligt talt, på det tidspunkt, smagen af ​​Ramiro Pepper ikke imponerede mig overhovedet, var han tør, tyndvægget og havde endnu ikke fået erklæret slik (måske skyldtes dette også det faktum, at sommeren var cool dette år).

I et stykke tid forlod jeg Ramiro og skiftede til brugen af ​​andre sorter af peber. Det andet forsøg på kulinarisk brug af denne peber var også en fiasko. Denne gang besluttede vi at bage det på grillen, men min mand kiggede ikke, og på grund af peberens tynde vægge var bælgen simpelthen forkullet foran øjnene.

Måske efter denne hændelse ville jeg for evigt efterlade mig negative indtryk af sorten sammen med forvirring, hvorfor det er så populært. Men han hjalp som sædvanlig en sag. Allerede i slutningen af ​​sommeren, da vi vendte tilbage fra sommerhuset, besluttede jeg at bage peber med andre grøntsager i ovnen, og blandt de bagt peber var også “Ramiro”. Det var dengang, jeg afslørede hans guddommelige smag!

Vi ønskede simpelthen ikke at spise andre skiver peber, for på baggrund af Ramiro syntes de smagløse, selvom vi elskede den bagt peber i vores familie. Det var efter omhyggelig bagning af Ramiro, at den maksimale sødme af den mest delikate papirmasse blev manifesteret, mens han ikke havde en lys smagskarakteristik for den bulgarske peber.

Jeg formoder, at mennesker med afvisning af en typisk lugt af sød peber kunne nyde at nyde en skål med tilføjelsen af ​​Ramiro, uden engang at gætte, at der er peber. Personligt mindede de bagt skiver af Ramiro mig om udsøgt delikat kød eller fisk, men slet ikke peber.

Den anden funktion ved “Ramiro” er en meget tynd hud, når bagning også var nyttig, og hvis peber af andre sorter af skræl følte Huden syntes overhovedet ikke, hvilket føjede til skiverne endnu mere ømhed.

På samme tid havde massen en homogen velsmagende konsistens og faldt ikke fra hinanden, som nogle flere saftige sorter. Efter dette succesrige eksperiment besluttede jeg at plante Ramiro -peber i dobbelt mængde.

Selvom Ramiro -peber betragtes som en universel sort, vil jeg anbefale at bruge den nøjagtigt til bagning, men til friske salater er der mere saftige og tykke vægge sorter.

Ikke desto mindre anbefaler jeg bestemt denne sort til dem, der kan lide at bage grøntsager på grillen eller i ovnen, i dette tilfælde er det vanskeligt at finde lige “Ramiro”, og du vil bestemt kunne lide det.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:Decoratieve achtergrondverlichting voor binnenplanten. Typen, apparaten. Waarvoor planten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.