Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Citron er en hundredeårshistorie. Plantning, voksende, pleje, reproduktion. Sygdomme, skadedyr. Foto

I mere end hundrede år har citroner vokset i vores hjem. Deres frugter i deres kvaliteter er ikke underordnede end dyrket i åben jord. Og alligevel har de stadig ikke modtaget så udbredt som en bordplade, geranium og nogle andre indendørs planter.

Citron er en hundredeårshistorie. Plantning, voksende, pleje, reproduktion. Sygdomme, skadedyr. Foto

Den største vanskelighed med at dyrke citrusfrugter er deres reproduktion – stiklinger, vaccination, der er nødvendig for at bevare sorten og den tidlige indtræden i frugtning. De vaccinationsmetoder, der er beskrevet i litteraturen, inkluderer præ -omfang af bestanden – en vild (til blyantens tykkelse), og det tager omkring 1,5 år. Og hvis vaccinen ikke lykkes, vil den tørre ud, hvilket ofte sker i fravær af den nødvendige oplevelse – start igen.

Den foreslåede grundlæggende forskellige vaccinationsmetode vil reducere bestandens væksttid til 2-3 måneder og spare plads markant på vindueskarmen. Som bestand er det bedst at bruge frøplanter af grapefrugt, hvis frø er gode og – hvad der er vigtigt – har store cotyledon -blade. Frø skal sås i jorden (du kan bruge pakker med mælk) i februar, derefter med maj-den optimale vaccinationsperiode-du har frøplanter med en kamp med 1-4 rigtige foldere.

Først skal du forberede kviste af kulturel citron, der er egnede i tykkelse (selv frugtgrene kan bruges) 50-70 mm lange. Forberedt på forhånd kan de opbevares i 2-3 dage i en lukket plastikpose

Derefter skal du skære frøplanterne på frøplanten i en højde på 2-3 mm over Cotyledon-blade og opdele det med et barberblad til en dybde på 10-16 mm. Opdelingen skal udføres nøjagtigt i midten mellem cotyledonbladene.

Citron er en hundredeårshistorie. Plantning, voksende, pleje, reproduktion. Sygdomme, skadedyr. Foto

Dernæst skal du fjerne alle blade fra den forberedte kvist af citronen og afskære den nedre ende af den “på kilen” med siden af ​​udskæringen på ca. 12 mm. Placeret på denne måde skal du indsætte stikkene på frøplanterne, så kanterne på opdelingen og kilen er sammenfaldende, hvis det er muligt, og bind vaccinationsstedet med en tynd plastfilm. Når du spænder, skal du holde vaccinationen med fingrene og forhindre den i at skifte. Strappen udføres af korset på korset, over foldere og under dem, hvis det er muligt, er stramt.

Efter at have afsluttet spændingen, skal du dække den vaccinerede plante med en krukke eller plastikpose.

Vaccinationskomponenter vokser op efter ca. 3 uger. Dette bemærkes i de vækkede nyrer på stiklingerne, men huslyen skal fjernes, når længden af ​​unge skud når 10-15 mm. Strappen skal fjernes 1,5-2 måneder efter vaccination, når planten er stærk nok.

Yderligere dyrkning af frøplanten adskiller sig ikke i nogen funktioner. Planter i en alder af året kan allerede blomstre og endda give de første frugter.

Rooting af citrusstiklinger er også ret tilgængelig for nybegyndergartnere, især hvis der er tørvpotter med en diameter på 6-10 cm. har tidligere mættet med vand.

Efter at have vendt kanten af ​​posen, er stiklingerne, der er forudbehandlet med heteroauxin (eller andet stimulant), begravet i jorden med 10-20 mm. Jorden ved bunden af ​​stiklingerne strammes med fingrene, kanterne på pakken er rettet, og posen er bundet med en tråd eller elastisk bånd.

Citron er en hundredeårshistorie. Plantning, voksende, pleje, reproduktion. Sygdomme, skadedyr. Foto

I en lukket taske, vand, fordampning fra jordens overflade og blade, kondenseres på væggene og dræner ned, hvor det igen vil blive absorberet i jorden gennem væggene i en tørvpotte.

Pakke placeres på vindueskarmen eller ophænges på vinduesrammen, der dækker fra direkte sollys. Refusion opstår efter ca. 3 uger, hvilket er mærkbart i udseendet af unge skud. Det er dog umuligt at få planten fra pakken på én gang, det er nødvendigt først at hærde den gradvist i 7-10 dage og dreje kanterne på pakken til plantens højde. Efter at rødderne af stiklingerne er gennemboret af væggene i gryden, skal det “plantes” med en tørvpotte i en keramisk skål.

Citron er en hundredeårshistorie. Plantning, voksende, pleje, reproduktion. Sygdomme, skadedyr. Foto

Denne metode til rodfæstelse adskiller sig gunstigt fra andre i det fra det øjeblik, hvor landing til hærdning bag stiklinger, ikke kræves nogen omhu.

På samme måde kan andre planter forplantes, indendørs eller have uden at foretage specielle enheder af typen af ​​reservation, drivhuse, drivhuse.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.