Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Det russiske navn “Bagunik” kommer fra det gamle verb “Bagol”, som betyder “gift” og glemt i vores tid, adjektivet “Bagolnoy”, der stammer fra det, betyder: giftig, bedøvende, syrlig, stærk. Dette navn afspejler et karakteristisk træk ved denne busk – en stærk, kvælende lugt. Det videnskabelige navn på hummeren – “is” ( Ledum ) kommer fra den græske Ledon – så de gamle grækere kaldte planten, hvorfra aromatisk harpiks blev uddraget – røgelse (ladanum).

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Bagulniks beskrivelse

Bagolnik ( Ledum ) – En slægt af planter fra Heather -familien.

Bagulnikker vokser i de kolde og moderate bælter på den nordlige halvkugle. Det har 6 arter, hvoraf 4 er almindelige i Rusland. Bagoon er repræsenteret af buske og buske med stedsegrønne, sekvens, hele -rot, læder, ofte med en indpakket kant, blade.

Lobillarens blade og grene udsendes af en skarp bedøvende lugt, som forklares med indholdet af den essentielle olie i planten i den essentielle olie, der har giftig, hvilket påvirker nervesystemet med egenskaber og forårsager svimmelhed, Hovedpine, kvalme, opkast, undertiden tab af bevidsthed.

Blomster er biseksuelle hvide, fem -dimensionelle, i paraply eller skjoldformede blomsterstande i enderne af sidste års skud. Frugten af ​​bagagen er en fem -genereret kasse, der åbner op fra basen op. Frø er meget små, vingede.

Baguperiet forplantes af frø, i kultur – stiklinger, lagdeling, opdeling af buske og rodfæstelse.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Growing Bagulnik

Planting Bagage

Den bedste tid til at plante lobilie er forår. Men hvis planten sælges med et lukket rodsystem, betyder plantningstiden ikke meget. Da planter plantes på et permanent sted i mange år, skal plantning af grober være 30-40 cm dyb, selvom hovedparten af ​​dens rødder er på en dybde på 20 cm. En kopi vokser op, ikke er der nok tålmodighed, plante flere buske, mens afstanden mellem planter i gruppen skal være 50-70 cm.

Soil for bagagerum

Bagulniki foretrækker sure jordarter. Derfor er gropen fyldt med en blanding bestående af ridetorv, nåletræ og sand i andelen (3: 2: 1). Nogle arter kan vokse på dårlig sandjord. For eksempel er grønlandet og en stor lakillar og en bagel, for hvilken jordblandingen består af de samme komponenter, men med en overvejelse af sand. En dræning bestående af flodsten og sand er dækket med et lag på 5-7 cm i bunden af ​​landingsgropen med et lag på 5-7 cm. Beplantninger Mulch.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Vanding

For at opretholde det optimale niveau af jordsyre er det nødvendigt regelmæssigt (2-3 gange om måneden) vandplantning med forsuret vand. Buskene fodres en gang om året i foråret med komplet mineralgødning. Det er nok i april-maj til at sprede sig rundt i Bush 1,5-2 spsk. l. gødning.

tolererer læring, men tolererer ikke tørke- og jordkomprimering. Det er ønskeligt at løsne, men omhyggelig, for på grund af rodsystemet, der er placeret på overfladen, kan du skade rødderne

Bagulnik Care

På trods af det faktum, at baguulerne vokser på dårlig jord i haven, har de brug for mad til god vækst. Derfor er det vigtigt at fodre planter. Det er bedre at gøre dette om foråret, en gang pr. Sæson. Til topdressing bruges komplet mineralgødning med en hastighed på 50-70 gram pr. M 2 for hver voksenplante, til unge beplantninger-30-40 gram pr. M 2 .

I tør og varm sommer har luggler brug for vanding. Derfor skal de mindst en gang om ugen være rigeligt vanding af 5-8 liter vand pr. Plante. Derefter kan jorden omkring buskene være omhyggeligt øm, og sørg for at mulch med tørv for at holde fugt. De løsner jorden, som allerede nævnt, meget omhyggeligt, da rødderne er placeret tæt på jordens overflade.

Bagulniki har ikke brug for særlig beskæring. For at opretholde en dekorativ type, kun tørre og ødelagte kviste efter vinteren.

I kultur er huller resistente over for sygdomme og skadedyr, sandsynligvis på grund af den skræmmende stærke lugt.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Bagultic avl

Alle arter formeres af frø og sommerstik. Men stiklinger kræver nogle færdigheder og viden. For vellykket roddannelse skal sommerstiklinger behandles med en 0,01% opløsning af heteroauxin i 16-24 timer og skylles derefter og lander i en kasse. Men selv efter en sådan behandling danner callus kun efter faldet, og rødderne fra det vokser kun næste år.

Us of the Galloon i haven

Bagulniks af alle arter er meget elegante og interessante planter. Plantet i haven vil de altid dekorere den. Duften af ​​friske blade og grene af bagagen skræmmer blod -trækker insekter, beskytter pels og uld mod møll. Derudover vil de beskytte dig, fordi de stoffer, der udskilles af deres blade, dræber bakterier, der er skadelige for mennesker. Og hvem ved, måske i den nærmeste fremtid, vil medicin sige takket være naturen for oprettelsen af ​​denne “lumske” busk og tilgiv ham berusende egenskaber.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Therapeutic Properties of the Bagage Man

Planter indeholder et helt kompleks af aktive stoffer, der bestemmer multilateraliteten af ​​deres virkning på kroppen som helhed. Derfor er det meget vanskeligt at opdele planter i slimløsende, antitussiv, broncholitikere osv. Folket betragtes som næsten et universelt stof. Det har antispasmodisk, slimløsende, diaphoretic, diuretisk, desinfektionsmidler, smertestillende midler, narkotiske og beroligende egenskaber, har vanddrivende, antimikrobiel aktivitet.

I folkemedicin bruges bagulatet til luftvejssygdomme; Bronchites, tracheitis, laryngitis, lungebetændelse, influenza, bronchial astma, hoste, kikhoste, sår samt med bid af slanger og insekter. Han klarer sig godt med mavesygdomme, dysenteri og spastiske enterocolitter. Det bruges også til behandling af leversygdomme, feber, cystitis, pelitis, urethritis.

Det bruges i vid udstrækning i form af bade og lotioner til behandling af eksterne sygdomme (grædende eksem, frostskader, koger, fnat), øjensygdomme, kronisk gigt, gigt, osteochondrose, arthritis. Det har en positiv effekt med tuberkulose, diabetes og kræfttumorer.

Skud af en lobillar i form af en infusion bruges som et middel, der udvider blodkar, der forbedrer blodcirkulationen med søvnløshed. Bagageets evne afsløres for moderat at reducere blodtrykket. Patienter tolererer baguperen godt, selv med langvarig brug, det forårsager ikke akutte giftige fænomener.

Medikamentledet er industrielt produceret fra skuddet på luggolisten som et antitussivt, broncholitisk middel. Bagulnik essentiel olie har narkotiske egenskaber, der bruges i produktionen af ​​øl og vodka.

Hvorfor handler det først og fremmest om luftvejene? De essentielle olier i hummeren (anis, ni, mynte, fyrretræer) er meget effektivt på slimhinderne i luftvejene. Den folkelige og kliniske oplevelse af brugen af ​​en lobby til behandling af åndedrætsorganer er meget rig.

Types af lobilik

Bagolnik (Ledum Palustre eller Rhododendron tomentosum)

Bagolnik Marsh er udbredt i naturen og er mere almindelig end andre i kultur. Folket kalder det: Bagun, Bagula, Bagunnyak, Bogun, Bagunnik, Bugun, Swamp Boligols, Gloron, Bagno, Oregano, Dushnik, Canabon, Bolotnik Kanabra, Bolshaya Bloper, Blopian Grass, Swamp Fool, Rosemary Forest. /p>

fødestedet for Bagulnik i Swamp Arctic, den østeuropæiske slette, vestlige og østlige Sibirien, Western, Nord, Sydeuropa, Nord -Mongoliet, Nordøstlige Kina, Korea, Nordamerika. Den vokser i tundraen og skoven -tundraen på tørvmoser, på øverste sumpe, i undervæksten af ​​rå nåletræer, langs bjergfloder og vandløb, i højlandet, grupper, små krat, blandt Cedar Stlanic.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Bagolnik Marsh – En stærk -frosen stedsegrøn busk med en højde på 50 til 120 cm, med stigende skud dækket med tyk “rusten” følte sænkning. Diameteren af ​​bushen er ca. 1 meter i en voksen tilstand. Bladene er lanceolate, mørke, strålende med lugten. Kanterne på bladene er meget indpakket. Blomster (op til 1,5 cm i diameter) er hvide, sjældnere lyserøde, skarpt, i multibommede paraplyer (maj-juni). Frugtindpakningen afsløres af fem sash. Frø modnes i midten af ​​august. Overfladiske rødder, med mycorrhise.

Greenland Bagolnik (Ledum Groenlandicum)

Det naturlige område i Grønland Bagulnik er den nordlige og vestlige del af Nordamerika. Det vokser på tørvede sumpe. I kulturen af ​​sjældne, hovedsageligt i samlingerne af de botaniske haver i St. Petersburg, Riga, i Canada, USA, Tyskland og Schweiz.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Grønland Bagel – En busk op til 1 meter høj, med aflange blade (op til 2,5 cm lange), hvide blomster (op til 1,5 cm i diameter) opsamlet i en paraplyblomsterstand. Blomstrer fra midten af ​​juni til det andet årti af juli. Frø modnes i slutningen af ​​september. Væksten er moderat. Fra slutningen af ​​juli til efterårsfrost er der tilfælde af sekundær vækst, på grund af hvilke sandsynligvis enderne af unge skud ikke har tid til at ligne og fryse fuldstændigt. Dette påvirker dog ikke artenes dekorativitet.

Bagolnik krybende eller lambing bagel (Ledum Decumbens)

Fødestedet for den stædige bagage: Eastern Sibirien, Fjernøsten: Chukotka, Kamchatka, Okhotya, Sakhalin, nordlige del af Nordamerika, Grønland. Det vokser i busk -tundra på sejlere med redaktion, på Sandy Hills, Gholts, i kratten af ​​Cedar Ebony, på høje -mountain sphagnum sumpe, stenede malerier.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Evergreen busk 20-30 cm høj. Det blomstrer desværre, men årligt fra det andet årti af maj til midten af ​​juni. Frugter uregelmæssigt. Frø modnes i slutningen af ​​august. Det vokser langsomt, en årlig stigning på ca. 1 cm.

Bagolnik Ludum Macrophyllum)

Bagulnikens fødested af storbladet: Eastern Sibirien, Fjernøsten: Sakhalin, Primorye, Amur -flodbassinet; Den nordlige del af Korea, Japan (Hokkaido). Det vokser i undervæksten af ​​bjergskov, på sphagnum sumpe, langs udkanten af ​​stenplaceringer blandt kratten af ​​hekkebuske.

Bagoon er en berusende plante. Pleje, voksende, reproduktion. Terapeutiske egenskaber. Slags. Foto

Storbladet bagel – En stedsegrøn busk op til 1,3 m høj. Det blomstrer rigeligt, fra anden halvdel af maj til det første årti af juni. Frø modnes i slutningen af ​​august – begyndelsen af ​​september. Årlig vækst 3-4 cm, sjældent 6-8 cm.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:10 geweldige dingen over aloë die je niet wist. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.