Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Alt om linser. Gavnlige funktioner. Ansøgning. Foto

Linserne – et lille fladt frø af en årlig plante, hører til Bobov -familien. Det er mættet med planteprotein, det er blevet konsumeret i mad siden forhistorisk tid. Brun (kontinentale) linser under varmebehandling udsender en let nøddemusom. Ofte tilsættes det til salater, gryderetter og gryderetter. Den røde linser bruges i asiatisk køkken. Det har en let pikant aroma og går ind i opskriften på den indiske skål. Lentisk mel bruges til bagt vegetariske tærter og brød. Det sælges i tør eller dåse form.

Alt om linser. Gavnlige funktioner. Ansøgning. Foto

Linserne i det gamle Egypten blev dyrket både til indenlandsk forbrug og eksport – hovedsageligt til Rom og Grækenland, hvor hun i de fattige blev den største kilde til protein.

I Rus ‘om linsenerne lærte de i det 14. århundrede. Men da andre grøntsager importeres, erstattede de det, og i det 19. århundrede var det ikke længere på vores marker. Og kun i det 20. århundrede begyndte de at vokse det igen, men allerede i små mængder.

Som allerede nævnt, blandt kulturelle planter, er linser en af ​​de mest gamle. Hendes korn i stort antal blev fundet af arkæologer på øen Biensk -søen i Schweiz i bunkebygninger, der tilhørte bronzealderen. De gamle egyptere brugte linser til forskellige retter, bagt brød fra linser. I det gamle Rom var linser meget populære, herunder som et stof

Linserne indeholder meget protein end deres ernæringsværdi bestemmes. På grund af hendes næringsstoffer er linser også i stand til at erstatte korn, brød og i større grad kød.

Alt om linser. Gavnlige funktioner. Ansøgning. Foto

Blandt korn -combatafgrøderne har linser en af ​​de bedste smag og ernæring, det er bedre og hurtigere end andre bælgplanter, har en mere subtil og behagelig smag. Frøene af linserfrø indeholder: kulhydrater- 48- 53 %, protein- 24- 35 %, mineraler- 2,3- 4,4 %, fedt- 0,6-2 %. Linsen er en fremragende kilde til B -vitaminer B. C -vitamin vises ved spirende frø. Proteinet af linser indeholder vigtige aminosyrer, perfekt absorberet af kroppen. I linserne akkumuleres giftige elementer af radionuklider og nitrater ikke, så det hører til miljøvenlige produkter. I 100 gram frø er dens energiforværdi 310 kcal. En afkogning af linser rådes til at tage under urolithiasis.

Som antaget på antikken er linser i stand til at behandle nervøse lidelser. Ifølge gamle romerske læger, med en daglig udnævnelse af linser, bliver en person mere rolig og tålmodig. Kaliumet indeholdt i det er nyttigt for hjertet, og det er også et fremragende hæmatopoietisk produkt.

Alt om linser. Gavnlige funktioner. Ansøgning. Foto

Nogle af sorterne af linser, for eksempel linser er plast, er i stand til at reducere blodsukkeret, hvilket er vigtigt for patienter med diabetes. For at gøre dette anbefales det at medtage i kosten mindst to gange om ugen. Lentikulær puré hjælper med mavesår, colitis og sygdomme i duodenum.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Decoratieve bes is bloedrood. Beschrijving, variëteit, teelt en zorg. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.